Hei, mukavaa että löysit Yogardeniin!

Olen Carita, joogan ja tietoisuustaitojen opettaja. Jaan tätä sydämeni harjoitusta yli 20 vuoden joogakokemuksella. Minulle jooga on tapa olla läsnä tässä hetkessä, tutkia uteliaasti elämää ja nauttia kehon, mielen ja sydämen elinvoimasta.

Olen aloittanut joogapolkuni luomalla vankan pohjan asanatekniikalle ja kehon linjaukselle Iyengar-joogalla. Alussa joogani oli puskevaa asanoiden suorittamista, nykyisin “toipuvana perfektionistina” osaan lempeydellä rajoittaa tätä suorittajatyyppiä itsessäni.

Joogamatoltani aloin pikkuhiljaa löytää omaa tilaa ja rauhaa. Opettelin puhumaan itselleni tietoisemmin ja kauniimmin. Löysin aivan uudenlaista keveyttä harjoitukseeni ja koko olemiseeni.

Koska muutos on meille jokaiselle mahdollinen, valitsin joogaopettajakoulutuksekseni Kaisa Kärkkäisen lempeyden joogan. Olen valmistunut Heartful Yoga -opettajaksi ja Villa Mandalasta yinjoogan opettajaksi, parhaillaan teen jatko-opintoja Janet Stonen opissa.

Olen kahden teinin äiti ja ihmisyyden ikuinen ihmettelijä. Rakastan rönsyilevän puutarhani hoitamista ja puutaloelämää Helsingin Tapanilassa. Kotimme alakerrasta löytyy Yogarden-joogatila, missä pidän joogatunteja ja äänimaljarentoutuksia pienryhmille ja yksityistunteina. Kodin joogaerkkeristä lähetän onlinejoogaa sinne missä ikinä oletkaan.

Koulutukseltani olen viestinnän maisteri FM, tanssi- ja draamapedagogiikkaan erikoistunut aikuiskouluttaja sekä muutos- ja hyvinvointivalmentaja NLP Trainer. Median ja viestinnän ammattilainen.

Mitä on kasvun jooga?

Kutsun jakamaani harjoitusta ‘kasvun joogaksi’. Siinä opiskelemani joogasuuntaukset, energiatyöskentely ja tietoisuustaidot versovat kokonaisvaltaiseksi harjoitukseksi. Kasvun jooga luo yhteyttä omaan itseen, kanssaihmisiin ja ympäröivään luontoon.

Tavoitteena on, että joogatunneillani jokainen löytää omasta kehostaan kumpuavan huoltavan, vapauttavan ja vahvistavan liikkeen. Tavan olla kotona omassa kehossaan. Oppii puhumaan itselleen lempeän hyväksyvästi ja kannustavasti.

Joogamatto on turvapaikka, jolle voi joka päivä asettua kysymään ja tunnustelemaan, että “mitä minulle ihan oikeasti kuuluu?” Tärkeintä on itsensä äärelle pysähtyminen, hengitykseen keskittyminen, omien tunteiden ja tuntemusten salliminen ja kohtaaminen. Tutuksi tulleet jooga-asanat ja liikesarjat luovat turvallisen tilan ja raamit. Joskus harjoitus on dynaaminen hikinen tervehdyssarja, toisena päivänä lempeän möyrivä tunnusteluhetki. Joskus levon asentoon laskeutuminen.

Yogarden Carita - kasvun joogaa ja tietoisuustaitoja